Ana Sayfa   İletişim   English
  Skip Navigation Links. Skip Navigation LinksAnasayfa

LASDER'İN ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ LASTİKLERİN (ÖTL) TOPLAMA VE TAŞIMA İŞLERİNİ YÜRÜTECEK YÜKLENİCİLERİ VE BÖLGELERİ

LASDER Lastik Sanayicileri Derneği İktisadi İşletmesi'nin, 01.Ocak.2015 - 31.Aralık.2015 tarihleri arasında, ömrünü tamamlamış lastiklerin (ÖTL) toplama ve taşıma işlerini yürütecek yüklenicileri ve faaliyet gösterecekleri bölgeler aşağıda verilmiştir:

1. BÖLGE: İSTANBUL-TRAKYA
Bölgenin Kapsadığı İller : İstanbul Avrupa Yakası, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli
YÜKLENİCİ ÜNVANI SORUMLU KİŞİ CEP TELEFONU SBT. TELEFON FAKS
Lokman Geri Kazanım Temizlik Nakliyat ve Kağıt Tic. San. A.Ş. Arif HAYIR 530 177 12 90 (262) 658 25 56
Murat DOĞAN  533 643 59 73
ÜÇEL Geri Kazanım Yusuf ÇAKMAK 541 502 80 12  (216) 311 22 36  (216) 311 53 44
GOLDENA Tur. Tarım.
 Ürün Geri Dön. Ltd. Şti.
A. Musab Akça 544 258 94 12  (216) 685 12 32  (216) 685 13 43
Fahri İsot 533 253 94 80

2. BÖLGE: MARMARA
Bölgenin Kapsadığı İller : İstanbul Anadolu Yakası, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Zonguldak, Yalova, Düzce
YÜKLENİCİ ÜNVANI SORUMLU KİŞİ CEP TELEFONU SBT. TELEFON FAKS
Lokman Geri Kazanım Temizlik Nakliyat ve Kağıt Tic. San. A.Ş.
Murat DOĞAN 533 643 59 73 (262) 658 25 56
Arif HAYIR 530 177 12 90
Ergin ORAL 530 404 79 06 - -
Derman Lastik Ali BANUŞ 532 724 43 38 (216) 505 65 14 (216) 505 65 16
Ertuğrul KARTAL 542 693 55 87
ÜÇEL Geri Kazanım Yusuf ÇAKMAK 541 502 80 12  (216) 311 22 36  (216) 311 53 44
GOLDENA Tur. Tarım.
 Ürün Geri Dön. Ltd. Şti.
A. Musab Akça 544 258 94 12  (216) 685 12 32  (216) 685 13 43
Fahri İsot 533 253 94 80

3. BÖLGE: KUZEY ORTA ANADOLU
Bölgenin Kapsadığı İller : Ankara, Amasya, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Kırşehir, Samsun, Sinop, Yozgat, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Ordu, Sivas, Tokat, Giresun
YÜKLENİCİ ÜNVANI SORUMLU KİŞİ CEP TELEFONU SBT. TELEFON FAKS
TASK Atık Yönetimi En. Geri A.Ş. Erdal BALCI 507 918 68 51 (232) 484 60 34  (232) 484 60 34
ÜÇEL Geri Kazanım Yusuf ÇAKMAK 541 502 80 12 (216) 311 22 36 (216) 311 53 44
Ümüt CENGİZ Ümüt CENGİZ 541 236 05 80 - -
Derman Lastik Salih ÇAKAR 532 422 00 56 (216) 505 65 14 (216) 505 65 16
Ertuğrul KARTAL 542 693 55 87
Barutçular Kauçuk ve Lastik Mamulleri Geri Dönüşüm San.Tic.Ltd. Şti. Ali BARUTÇU 533 595 06 19 (332) 249 22 04 (332) 249 22 05
Veyis BARUTÇU 532 611 92 60

4. BÖLGE: KUZEY DOĞU ANADOLU
Bölgenin Kapsadığı İller : Ağrı, Artvin, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Rize, Trabzon, Bayburt, Ardahan, Iğdır
YÜKLENİCİ ÜNVANI SORUMLU KİŞİ CEP TELEFONU SBT. TELEFON FAKS
Piem Enerji Elektrik Elektronik İnş. Müh. Turz. Taah. San. ve Tic.Ltd.Şti. Erdal Şimşek 542 610 31 61 (446) 251 12 61 (446) 251 10 06

5. BÖLGE: EGE
Bölgenin Kapsadığı İller : İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Muğla, Uşak
YÜKLENİCİ ÜNVANI SORUMLU KİŞİ CEP TELEFONU SBT. TELEFON FAKS
Çivril Atık Toplama Geri Dönüşüm Lojistik Nakliyat San. ve Tic. Ltd. Şti. Coşkun ALKAN 532 592 16 02 (232) 479 19 24 (232) 479 19 34
TASK Atık Yönetimi En. Geri A.Ş. Tolga TAŞYAKAN 505 827 56 02 (232) 484 60 34  (232) 484 60 34

6. BÖLGE: GÜNEY ORTA ANADOLU
Bölgenin Kapsadığı İller : Afyon, Antalya, Burdur, Isparta, Konya, Aksaray, Karaman
YÜKLENİCİ ÜNVANI SORUMLU KİŞİ CEP TELEFONU SBT. TELEFON FAKS
Selçuk Kauçuk ve Plastik Sanayi Tic. A.Ş. Beyza DOLAPOĞLU -  (332) 239 14 41 (332) 239 14 42
Ali Rıza DOLAPOĞLU -
Veyis BARUTÇU 532 611 92 60

7. BÖLGE: DOĞU AKDENİZ
Bölgenin Kapsadığı İller : Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, İçel, Malatya, Kahraman Maraş, Şanlı Urfa, Kilis, Osmaniye, Kayseri, Nevşehir, Niğde
YÜKLENİCİ ÜNVANI SORUMLU KİŞİ CEP TELEFONU SBT. TELEFON FAKS
TASK Atık Yönetimi En. Geri A.Ş. Erdal BALCI 507 918 68 51 (232) 484 60 34 (232) 484 60 34
HATKO Dokuma Tekstil İnş. Taah. Ve Tic Ltd. Şti.
Ali KARAKUŞ 533 385 83 01 (328) 826 81 03 (328) 826 81 04
Adnan TUĞYAN -
Kenan SEZER 530 392 82 61

8. BÖLGE: GÜNEY DOĞU ANADOLU
Bölgenin Kapsadığı İller : Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Van
YÜKLENİCİ ÜNVANI SORUMLU KİŞİ CEP TELEFONU SBT. TELEFON FAKS

LASDER, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ AKTİVİTELERİNE KONYA'DA KATILDI.

Çevre günü tüm Dünyada aynı anda kutlanıyor. Türkiyede bu yılki kutlamalar 4 Haziran Cuma günü, Çevre ve Orman Bakanlığı önderliğinde Konyada yapıldı. Konya fuar alanında yapılan kutlamalara Çevre Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar yanında bu yıl LASDER’in de üyesi olduğu AKAT Platformunun   (Atıkların Kaynağında Ayrı Toplanması), diğer üyeleri de katıldı.

AKAT üyesi kuruluşlar tanıtım ve bilgilendirme amaçlı standlar açtı ve broşürler dağıtarak bilinçlendirme faaliyetleri yaptılar.

LASDER, Konya bölgesinde faaliyet göstermekte olan yüklenicisi SELÇUK KAUÇUK firmasının ürettiği ürünlerden ve TAM piroliz firmasından temin ettiği ürünlerden oluşan bir sunumla ÖTL lerden geri kazanım yolu ile nelerin elde edilebileceğine dair bilgi verirken öte yandan AKAT olarak hazırlanmış bir dizi tanıtım broşürleri yanında LASDER broşürü de dağıtarak tanıtım faaliyetlerinde bulundu. Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, Müsteşar Yardımcısı Sayın Sedat Kadıoğlu ve Atık Yönetimi Genel Müdürü Prof.Dr. Lütfü Akça’nın LASDER standını ziyareti sırasında ÖTL den elde edilen ürünler hakkında kapsamlı bilgi aktarılarak ÖTL sektörünün değeri ve önemi hakkında bilgiler verildi. Stand’da yer alan ürünler içinde gerek halk ve gerekse Bakanlık ziyaretçileri arasında en çok ilgiyi  ÖTL ürünlerinden yapılan Lastik ayakkabılar çekti.

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞINCA LASDER'E YETKİ BELGESİ VERİLDİ.

LASDER tarafından hazırlanarak Çevre ve Orman Bakanlığına sunulan "Ömrünü Tamamlamış Lastikler Atık Yönetim Stratejileri ve 2010 Uygulama Planı", Çevre ve Orman Bakanlığınca yapılan değerlendirme sonucunda; ÖTL Yönetmeliğinde belirtilen idari ve teknik esaslara ve 5.6.2009 tarihinde Çevre ve Orman Bakanlığı ile LASDER arasında imzalanan Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Yönetimine İlişkin İşbirliği Protokolü'nde yer alan esaslara uygun bulunmuş ve LASDER'e Yetki Belgesi verilmiştir.

LASDER ÖTL'LERİN YÖNETİMİ KONUSUNDA BİLGİ VERDİ.   LASDER, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ AKTİVİTELERİNE KONYA'DA KATILDI.

LASDER ÖTL'LERİN YÖNETİMİ KONUSUNDA BİLGİ VERDİ.

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Belediyeler Birliğinin ortaklaşa düzenlediği “Belediyeler Ve Katı Atık Yönetimi Eğitimi” toplantılarından ilki olan Çorum toplantısında LASDER 14 Ekim 2010 tarihinde “ÖTL’lerin Yönetimi” konusunda 10 belediye yetkilisine bilgi verdi.
Bakanlıkça düzenlenen toplantılar 9 bölgede yapılacak olup, 81 il belediye başkan ve ilgilileri bu toplantılarda bilgilendirileceklerdir.
Bu bölgeler ve katılımcı belediye sayıları şöyle: ÇORUM 10 il, ADAPAZARI 11 il, BURSA 7 il, ELAZIĞ 9 il, GAZİANTEP 8 il, SAMSUN 10 il, ERZURUM 9 il, AFYONKARAHİSAR 9 il ve ANTALYA 8 il.
LASDER bölge toplantılarının  tamamına katılmak üzere plan yapmış olmasına rağmen, özellikle ÖTL toplama konusunda bilgisi olmayan İl Belediyelerinin katılacağı bölge toplantılarına öncelik verecektir.
Bu toplantılarda AKAT platformuna üye tüm kuruluşlar davet edilmiş olup, önce, hazırlanmış olan ortak sunum yapılmakta daha sonra sorulan sorular katılımcılar tarafından cevaplandırılmakta ve bilgilendirme yapılmaktadır. LASDER’in yaptığı bilgilendirme katılımcılar tarafından büyük ilgi görmüş ve yörelerinde biriken ÖTL’lerin ne şekilde yönetileceği ile ilgili kapsamlı bilgi alışverişi sağlanmıştır. Ayrıca hazırlanmış olan bilgilendirme notları ve broşürler de katılımcılara verilmiş ve olası soru ve sorunları için yardıma hazır olduğumuz mesajı kendilerine iletilmiştir.
Bundan sonraki toplantı 27 Ekim 2010 tarihinde KOCAELİ ilinde yapılacaktır.

Gizlilik İlkeleri ve Kullanım Şartları | İletişim
LASDER Lastik Sanayicileri Derneği
İnönü Caddesi, Mercan Sokak, STFA Blokları, B8 Blok, Daire 6-7, 34736 Kozyatağı - Kadıköy - İSTANBUL
Telefon: 0090 216 445 74 90 (Pbx) Faks: 0090 216 464 60 64 e-Posta: info@lasder.org.tr